Εμπαιγμός των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ

Εμπαιγμός των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ

Αρ. Πρωτ. 1790/26.08.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Συνεχίζεται από την Κυβέρνηση ο εμπαιγμός των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ για τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Η ταλαιπωρία και η αγανάκτηση αυτών των ατόμων δεν έχει τέλος, καθώς η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου αρνείται να τους τοποθετήσει στις θέσεις που αξιοκρατικά διεκδίκησαν και κέρδισαν στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Δεκέμβριο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού έλαβαν τις επιστολές διορισμού τους, παραιτήθηκαν από τις εργασίες τους και άρχισαν να οργανώνουν τη νέα τους ζωή με βάση την περιοχή όπου βρισκόταν η υπηρεσία, στην οποία θα υπηρετούσαν.

Παρόλο που έχει παρέλθει η νόμιμη προθεσμία για τον διορισμό τους, το αρμόδιο Υπουργείο συνεχίζει να τους εμπαίζει, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τις επιταγές του Μνημονίου και της οδηγίες της τρόικας. Το οξύμωρο είναι, ότι ήδη υπάρχουν 6.000 κενές οργανικές θέσεις στις εφορίες, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις θα δημιουργήσουν κενά στα τελωνεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή στις υπηρεσίες που φέρνουν έσοδα στο κράτος και στις οποίες θα έπρεπε να εργάζονται ήδη οι επιτυχόντες του διαγωνισμού.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πότε επιτέλους θα σταματήσει ο εμπαιγμός των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ από το αρμόδιο Υπουργείο και θα διοριστούν τα συγκεκριμένα άτομα στις θέσεις που αξιοκρατικά πέτυχαν;

Απάντηση Υπουργείου